Ko iesākt ar skābiem āboliem: recepte, kā pagatavot gardu ievārījumu – želeju ziemai

Nenogatavojušies vai skābi āboli nav jāizmet, jo tā ir lieliska sastāvdaļa gardam ievārījumam, kas kļūs par īstu ziemas ēdienkartes rotājumu.

To var izmantot cepšanai vai uzziest uz maizes. Ar recepti ievārījumam no skābiem āboliem ir viegli tikt galā pat pilnīgiem iesācējiem kulinārijas jomā. To pagatavot ir patiešām ļoti vienkārši, un tas ir gan vizuāli skaists, gan arī tam ir lielisks aromāts un garša.

Sastāvdaļas ievārījumam – želejai no skābiem āboliem

Skābeni āboli – 3,5 kg

Citroni – 4

Cukurs – 3,5 kg

Pagatavošanas metode

Nomizo ābolus un sagriež mazos gabalos. Tam sekojoši ābolus aplej ar ūdeni 2-5 cm dziļumā un vāra, līdz tie kļūst par šķidru masu. Ja ir vēlme, šajā posmā var pievienot arī rīvētu citrona miziņu. Kā arī pievieno kanēli, ja vēlaties piešķirt papildu garšu. Kanēlis piešķirs īpašu garšas un aromāta noti, kas radīs jau ziemīgi siltu atmosfēru. Šī procesa daļa aizņem apmēram 45 minūtes.

Kad āboli ir izvārījušies, ielej masu rupja kokvilnas auduma maisiņā, un, kad masa ir pietiekami atdzisusi, rūpīgi izspiež sulu. Šo darbību atkārto divas reizes, audumu labi izskalojot.

Iegūtajā nostādinātajā masā pievieno citronu sulu, uz katriem 0,6 litriem sulas ieberot 500 gramus cukura. Masu vāra 10-20 minūtes, nepārtraukti maisot.

Lasi vēl: Ja skūpsts ir bijis pārāk karsts: kā noņemt lūpu krāsas pēdas no apģērba

Pēc tam vāra vēl 5 minūtes. Parasti šis laiks ir pietiekams, bet uzticamības labad vēlams veikt pārbaudi. Lai pārbaudītu ievārījuma konsistenci, uzlej nedaudz ievārījuma uz aukstas šķīvja virsmas. Ja masa ātri sacietē un nelīst, tad ievārījums ir gatavs.

Lasi vēl: Vecmāmiņa palūdza, un es atšķīru slepenās pavārgrāmatas septīto lappusi un nolēmu pagatavot šo burvīgo ēdienu… Ideāla recepte!

Rezultāts būs ļoti caurspīdīga, dzirkstoša želeja. Ievārījumu karstā stāvoklī liek sterilizētās burkās un uzreiz aizskrūvē vāciņus. Apgriež burkas otrādi, lai tās labi noslēgtos, un ļauj atdzist.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment